Wednesday, 9 March 2016

Cerita 1: Maklumat Diri Anda yang Perlu Dirahsiakan..

Assalammualaikum...

Ok, ape yang aku nak ceritakan hari ini adalah berkaitan dengan pengkalan data anda pada "google searching"..Dalam banyak2 entry aku dari tahun 2012 nih adalah first time aku kongsi berkenaan dengan kos yang aku ambik masa belajar degree dulu. fuhhh..entry nih akan panjang berjela..mungkin akan ada sambungan yang panjang berjela jugaklah ye..hihi..aku akan kongsikan ape yang aku baru saja alami dalam 2 hari lepas..sangat memberi pengajaran yang berharga kepada aku TERUTAMANYA..yelah kan, semua tue mengajar aku menjadi lebih dewasa..eyhhh, bukan sekarang aku dah dewasa kew???..siap dah ada anak semua kan..haha..ok2..maksud aku menjadi lebih beringat, lebih berhati2..

Dalam kemajuan yang sangat cepat sekarang, kadang2 akan berlaku sesuatu yang kita tidak jangka..huhu..skema punya ayat..hahaha..

Panjang benooo la intro kan (muka sengeh ckittt)..ok, straight to the point..krik...krik..krik..

* aku ceritakan dalam bentuk cerita la lebih mudah sebab aku xtau nak mulakan dr mne..haha

Suatu pagi yang indah..

Penatnya, gesus hatiku..haus campur lapar, panas terik mentari di penghujung usia bumi semakin terasa..ya Allah..aku bukan semakin muda..semakin mengejar tua..

Baru sahaja melabuhkan punggung, aku bersandar kepenatan di kerusi malas..mataku melilau memerhati kawan2 sesama department yang asyik membuat kerja..aku memejamkan mata sekejap, terasa mengantuk hadir menyengah..penat menjaga anakku yang tidak sihat semalaman juga kian terasa..

"kring..kring"..handphone ku berbunyi minta dijawab dari si pemanggil..tanpaku melihat siapa yang memanggil, laju tanganku menekan butang answer..

"Assalammualaikum..sape nih?" kata si pemanggil..mataku yang mengantuk tadi terasa segar sedikit..aku sedikit pelik, kenapa pemanggil bertanyakan siapa aku?? kalau tidak kenal siapa aku kenapa call aku ok..!!

"Siapa nie?"..tanyaku malas..

"Nie kat mane ya?"suara pemanggil lembut kedengaran..

"Aikk..kat mane??..who are you??"aku dah mula baran..ehhh..kepenatan kan, so aku mmg xde masa nak  lyn org yg men2 pagi2 nih..

"Tak..nih kat mane?"tanyanya lagiiii..OMG!!!aku dah hilang sabar..

"Awk salah no nih, dan saya xde mse nak lyn awk.."suaraku mula meninggi..

Aku tekan button off..mulutku mula mbebel..seminit berlalu..si pemanggil kembali call..aku off handphone..

Setengah jam aku off aku on kn kembali handphone..3 missed call from 01114xxxxxx..

Aku mula berang..aku click no fon tue, BLOCK THIS NUMBER..naaa..aman dunia..haha..

Bersambung di entry seterusnya..


0 comments:

Post a Comment