Friday, 3 October 2014

Kisah 3 : Kad Merah



Bismillahirahmanirahim..

Ok..sambung entry yang sebelum nih..gambar sebelah tue tiada kaitan langsung ya..hihi..aku tampal je kat situ sebab comey je..aku belum start lagi shopping barang baby..tunggu nanti, masih awal usia kandunganku..fine, jangan melencong ke arah lain..fokus kepada tajuk..aku memang tak suka menunggu..rimasss..ditambah dengan suasana yang memang tak selesa..masa aku tunggu sementara nak jumpa nurse, tempat duduk takde..so, terpaksalah aku berdiri..azabnyeee..ase nak patah pinggang..bayangkan, aku terpaksa berdiri 3 jam lebih..punyerrr la ramai orang tunggu giliran..last sekali aku masuk bilik tempat orang menyusu..saje nak lepaskan ase lenguh kaki..

Dalam tue la aku jumpe sorang kakak nih..die tengah menyusukan anaknya..banyak jugak la ilmu yang aku dapat sementara menunggu giliran aku dipanggil..suasana menjadi kelam kabut seketika apabila ada beberapa orang kanak - kanak berebut mainan yang klinik sediakan..haru biru jadinya..bayangkan suara tangisan mereka memcah keheningan..hahaha..

Melihat kejadian tersebut, hatiku digamit kelucuan..sungguh indah zaman kanak - kanak..bila menangis, semua akan sibuk menenangkan..bayangkan, kalau aku yang menangis begitu..mahu jadi viral 1 Malaysia agaknya..

Menjadi satu pengajaran jugak bagiku, melihat ibu yang tengah sarat datang ke klinik untuk pemeriksaan terpaksa membawa anak kerana tiada siapa yang menjaga di rumah..bayangkan, anaknya yang tengah taksub meneroka keseronokan dunia tue melompat ke sana sini, mahunya menyusahkan si ibu.. kesiannya..nasihatku, wahai kaum ayah di luar sana..kasihan la kepada isterimu..apa salahnya mengambil cuti setengah hari atau sehari untuk menemani isterimu..bukankah itu kerja mulia,,kasihan isterimu..mengandung bukan perkara mudah ya..


Bersambung di lain entry..

0 comments:

Post a Comment