Wednesday, 7 March 2012

Karya Pertamaku

"Syurga itu indah kan" tutur Jannah perlahan.  Aku hanya membalas katanya dengan senyuman paling indah.  Deruan angin petang menyentuh perlahan pipiku.  Kami saling berkongsi rasa sayang dalam ikatan sebuah persahabatan.

Allahu Allah..indahnya jika segalanya kerana Allah.  Aku menikmati indahnya ketenangan petang yang aku nikmati dengan penuh rasa syukur berpanjangan.  Orang selalu menyuruhku bersabar jika sesekali aku luahkan apa yang terbuku di sebalik senyuman manisku..Bukanku ingin berahsia, tapi bagiku lebih baik begitu.  Meluahkan pada makhluk belum tentu akan meredakan keresahan hati kita.  Sabar itu perlu, terlalu indah untuk diceritakan erti sabar yang sebenar.  Terkandung Hikmah yang berpanjangan.  Jika Diduga, Sabarlah..Penting dan tersangat penting..

Angin sepoi - sepoi bahasa.  Aku dan Jannah masih lagi distu. Menikmati suasana petang yang mendamaikan.  Kelihatan sahabat seperjuangan nerlari - lari anak mengusik sesama sendiri.

"Lihat diri kita Jannah, tiada yang sempurna..rahsia Allah tentang kesempurnaan Syurga..Serta isi yang didalamnya.."Aku memandang sahabat baikku itu.  Seringkali kini keindahan Syurga yang menjadi perbualannya..

Haaa..nih hasil karyaku yang pertama..taklah hebat mana..saje jew nk isi masa lapang..hahaha..pah tue, aku dah takdak idea nak sambung camne..adehhh..baru aku tahu susah jugak berkarya..dulu aku duk langkau jew bila baca novel..tengok-tengok abis dah dari mukasurat pertama dan kemudian yang last terus..tak sampai pon sejam..hahaha..

Lagipon aku bukan peminat tegar novela nih, bukan peminat tegarrr noveliss..aku suka baca buku yang berunsurkan motivasi jew..buku yang aku beli masa dapat baucer buku dulu semua buku motivasi dan alat tulis adik-adik aku..abis RM250 tue aku kerjakan tak sampai sejam dalam SMO tue..naik mual pekerja SMO tengok muka aku..sabarrrr kak,sabarr..miahaha..

Lagipon memang impian aku nak punya mini library kat umah aku sendiri pah kawin nanti..waaahhh, dah piker soal kawinnn???belajar tak abis lagikkkk..biarlahhh..aku punya impian, aku punyerrr sukerr lewww..aku nak pupuk semangat membaca dalam diri aku dan seterusnya anak-anak aku nanti..inshaAllah..impian murni Allah dengar tau..haaa..Malaikat siap catat lagi, belum buat dah dapat dah pahala PERCUMA..

Heee..daa~

Tak sabarnyekkk..hahaha..

Thanks to read this entry!!